Малчуганите от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование участваха в демонстрация за противопожарна безопасност

Какво е да си огнеборец научиха 15 деца със специални образователни потребности, които присъстваха днес на демонстрация във Втора районна служба по пожарна безопасност. Малчуганите сложиха пожарникарската каска, влязоха в кабината на камиона и натиснаха сирената, но най-голяма еуфория предизвика пускането на маркуча с вода.

В съвместната инициатива на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и МВР, заедно със своите родители, дойдоха деца от Пловдив и областта, които се обучават в общообразователни училища с допълнителна подкрепа от ресурсен учител, психолог и логопед. Тази година Центърът работи с 603 ученици в 194 учебни заведения.

“Днес едни малки герои срещнаха други герои, едни смели сърца развълнуваха други смели сърца”, каза директорът на Центъра Катя Стоилова и благодари за инициативата отново на младия си колега Димитър Георгиев, който преди месеци доведе футболисти на „Локомотив Пловдив“ да прочетат приказка на децата.

През тази седмица деца и ученици от Центъра ще се включат в още една инициатива – ще изработват свещи от пчелен восък. Участниците са на възраст между 6 и 18 години от детски градини и училища в Пловдив и областта. Събитието ще се проведе на 21 октомври от 16 часа в биоградинката на Младежкия център на Гребната база, който организира инициативи от обществена и социална значимост за младежите в града.