Двудневното събитие на площада пред Радио Пловдив, в което ще вземат участие ученици от професионални гимназии и водещи фирми, е част от фестивала „НОЩ“

Образователно-индустриален борд Пловдив, в партньорство с водещи индустриални компании и професионални гимназии, организира технологична работилница за деца.Участниците ще имат възможност да сглобяват и изработват различни модели на машини и апарати, както и да се запознаят с основни принципи от природните науки. Децата и техните родители ще имат възможност да се запознаят с технологичното развитие на компаниите и нарастващия брой партньорства между бизнеса и образованието.

Със специално подготвени за децата активности ще се включат компаниите Либхер, Биомашиностроене, BTL и Монди и ученици от професионалните гимназии по електротехника и електроника, по хранителни технологии и техника и по механотехника.

Събитието ще се проведе на 13 и 14 септември от 16 до 20 часа на площада пред Радио Пловдив. Работилница „Технологии” е част от официалната програма на тридневния фестивал „НОЩ”. Целта е да се събуди интересът на децата към техническите науки и професионалното образование.

168 ученици от пет училища в VI и VII клас взеха участие в програмата за ранна кариерна ориентация и мотивация през 2018 година. Те посетиха водещи предприятия от региона и се запознаха с процесите на работа, на автоматизация и нововъведенията, интегрирани в тях. Програмата продължава и през 2019 година с 450 ученици от 10 основни училища, 10 компании и 5 професионални гимназии.

През 2016 година Община Пловдив бе една от първите, които подписа споразумение за създаване на този борд съвместно с Министерство на образованието и „Тракия икономическа зона“. С идеята за по-тясно сътрудничество на училищата и бизнеса, популяризиране на възможностите за ранно кариерно развитие на децата и по-голяма информираност на техните родители

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.