Всички дарове на есента в изложбата от природни материали на ДГ „Буратино“

Таралежи от стъклени бутилки с увито с канап гърло и покрити с шишарки измайсториха децата от ДГ „Буратино“ за своята изложба от природни материали. Експозицията  на входа на  детското заведение представя творенията на малчуганите, събрали даровете на есента. С помощта на своите учители и родители те сътворили уникални проекти от есенни листа, кестени и шишарки, борови клони, плодове и зеленчуци.

По време на творческите работилници малчуганите научили как да използват традиционните за сезона дарове от природата, като заедно с това дали нов живот на непотребни вече вещи. За да измайсторят плашило, използвали слама, стари детски дънки и раирана риза, а добавка сложили шапка, и даже тиранти. Стари копчета и пластмасови капачки послужили за оформяне на дърво, което след това „покрили“ с жълтокафяви листа, а от клечки, кестени и дървесна кора „построили“ къщички. Овални оранжеви тикви децата изрисували като глави на тигърчета. На други пък майките изплели дрешки, за да ти превърнат в костенурки.

„Идеята е децата да откриват красотата във всеки сезон, в малките неща около нас. Научиха и още – да пазят природата, трябва да полагат грижи за нея и да използват разумно всички материали“, казва директорът Кристина Йончева.