Малчуганите от ДГ „Мирослава“ забъркаха музикална салата от приказки в навечерието на 1 ноември

Малчугани, заедно със своите семейства, пресъздадоха любими приказни и вълшебни герои чрез рисунки и 3D модели на книги. За поредна година, в навечерието на 1 ноември, педагогическият екип и децата на ДГ „Мирослава” реализираха традиционния празник на книгата, въпреки извънредното положение и наложените противоепидемични мерки.

Инициативата даде възможност и на деца, и на родители да разгърнат своите умения, талант, способности и въображение, да проявят изобретателност и креативност и да сбъднат желанията на малчуганите, претворявайки любими приказни герои във „Вълшебно колело на приказките”; „Голяма вълшебна 3D книга”; портрети на народни будители, изработени от различни по вид семена и варива; „Музикална салата от приказки”; „Книга на детството“.

Децата от четвърта група организираха инициативите „Четенето ни прави щастливи”; Дървото на знанието”; „Познай приказката”; „Моята любима книжка”; „Пазя всички книжки”; „Кът на книгата”; „Най-добрите разказвачи”; „Моите любими приказни герои”; куклен театър от деца за деца; „Голяма книга за народните будители”.

Част от родителите проявиха инициативност и прочетоха любими приказки чрез онлайн видео връзка. Други разказаха вълшебни истории си в уютната, покрита с меки възглавнички беседка на детската градина, а най-смелите облякоха сценични костюми и се включиха в драматизации на популярни заглавия от българската приказна съкровищница.

„Приоритет в дейността на детската градина е повишаване на грамотността у децата и формиране на положителна нагласа към четенето и мотивацията за учене. Въпреки че деца от различните групи не можеха да празнуват заедно, всички имаха възможността да се забавляват“, обобщава директорът на детското заведение Радка Гъркова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.