Малчугани и родители от ДГ „Мирослава“ пресъздадоха любими приказки и се включиха в инициативата „Давам книга-взимам книга“

Деца от всички групи на ДГ „Мирослава“, заедно със своите семейства, пресъздадоха любими приказни герои чрез рисунки, апликации и проекти и подредиха „Голяма книга с истории“. Родители съпреживяха емоцията от четенето, като влязоха в ролята на любимите на децата персонажи. Така малчуганите се сдобиха с истинска, жива „златна“ рибка, за която обещаха да полагат грижи.

За поредна година учители, деца и родители от детската градина отбелязаха Деня на народните будители. От началото на седмицата до днес се провели срещи с издатели и автори на детска литература; ученици, бивши възпитаници на детската градина, чели любими приказки; малчугани и родители изработвали книги в групите с илюстрации на произведения на български автори.

Всички масово се включили в инициативата „Давам книга – взимам книга“, както и в обогатяване на библиотечните кътове на групите с енциклопедии и детска литература.

Ученици от ОУ „Екзарх Антим I“ гостували в детската градина и посъветвали по-малките да се отнасят към книгите като към съкровища, пълни със знания, които трябва да пазим, обичаме и ценим.

Председателят на Училищното настоятелство на ДГ „Мирослава“ – Величка Такева, подари на децата книги със заръката да учат родния ни език и да откриват чудесата на знанието.

Кулминация на събитията беше традиционният празник „Приятели на книгата“, в който деца, учители и родители изразиха почит към народните будители, съхранили и предали на поколенията езика, традициите и ценностите ни.