Кошница с послания и лентички в ОУ „Кочо Честеменски“ за Деня на розовата фланелка

Как да бъдем толерантни и да приемаме различията на другите без да ги осъждаме и защо не бива да допускаме тормоз в училище обсъдиха днес учениците от ОУ „Кочо Честеменски“. В Деня на розовата фланелка на ръката на всяко дете беше вързана розова лентичка.

Кошница с послания за доброта, обич, съчувствие, подкрепа, внимание, помощ, съпричастност, разбиране, закрила, отзивчивост посрещна децата още с първия звънец. Учениците от прогимназиален етап оформиха с телата си сърце в училищния двор и пуснаха розови балони с призив срещу агресията в класните стаи.

Денят за борба с тормоза в училище се отбелязва в последната сряда на февруари. Той води началото си от инцидент в канадска провинция Нова Скотия. При откриване на учебната година през септември 2007 година по-големите ученици са се подигравали на деветокласник, че бил с розово поло. На следващият ден двама негови съученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, в знак на солидарност решават да купят и раздадат на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното момче. Тази тяхна инициатива бързо става популярна и само четири години по-късно около един милион деца от над 25 страни отбелязват този ден с различни прояви.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.