Седмокласникът Иван Костадинов спечели състезанието „Лъвски скок” в ОУ „Пенчо Славейков”

Пъзели с лика на Апостола редиха днес  учениците от ОУ “Пенчо Славейков” по повод 146-годишнината от гибелта на Левски.  Децата от начален и прогимназиален етап се включиха в инициативата, която се реализира съвместно с читалище „Съвременник” и влязоха в своеобразна надпревара кой ще намери най-бързо правилната частица, за да оформи образа на Дякона. Победители се оказаха 4-класниците, но за всички имаше осигурени грамоти от читалището и раници от училището.

За днешния 19 февруари най-изявените в часовете по български език получиха възможност да участват в радиопредаване, посветено на Васил Иванов Кунчев, да припомнят знакови моменти от биографията му и да рецитират четиристишия за българския национален герой. Предаването, за което деца и учители се готвели няколко седмици, бе излъчено по училищната радиоуредба.

Предизвикателството към момчетата пък бе състезанието “Лъвски скок”. Десетки се включиха в надпреварата за скок от място, бягане с препятствие и футболен турнир, посветен на Апостола. Седмокласникът Иван Костадинов си спечели трофея за най-висок скок.

Инициативите са част от планираните дейности към Стратегия за образователна интеграция на ученици от уязвими групи и Стратегия за здравно, гражданско , екологично и интеркултурно образование.