С игра на въпроси и отговори, пляскане, тактуване и танци те ще предадат атмосферата на древна Елада

Деца от различни етноси ще изнесат безплатен образователен концерт „Що е то Античен театър – въпроси и отговори за деца“. Събитието e част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и ще се състои на 28 октомври в голямата залата на читалище „Шалом“. Концертът ще представи игра на въпроси и отговори, пляскане, тактуване и танци в атмосферата на древна Елада. Той се реализира в рамките на образователната програма на проект „Медея“, по която са обучени деца от ромската, турската, арменската и еврейската общност.  Водещ на концерта ще бъде актрисата Снежина Петрова, която е и част от обучаващия екип.

Проектът събира 75 деца между 6 и 17-годишна възраст, които чрез театъра споделят и намират решения на въпроси от ежедневието си. „Медея“ има за цел чрез драматургични похвати да ги научи как да разрешават конфликти и да утвърди модели на поведение.

В края на юни изложба “Децата на Медея“представи 82 рисунки на площад „Централен“. През лятото на следващата година на Античния театър ще се играе и театралната постановка “Медея” на Десислава Шпатова с актьорската подкрепа на Снежина Петрова, Владимир Пенев, Валентин Ганев, Станка Калчева и още доказани имена от театралната сцена.