С игра на въпроси и отговори, пляскане, тактуване и танци те ще предадат атмосферата на древна Елада

Деца от различни етноси ще изнесат безплатен образователен концерт „Що е то Античен театър – въпроси и отговори за деца“. Събитието e част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и ще се състои на 28 октомври в голямата залата на читалище „Шалом“. Концертът ще представи игра на въпроси и отговори, пляскане, тактуване и танци в атмосферата на древна Елада. Той се реализира в рамките на образователната програма на проект „Медея“, по която са обучени деца от ромската, турската, арменската и еврейската общност.  Водещ на концерта ще бъде актрисата Снежина Петрова, която е и част от обучаващия екип.

Проектът събира 75 деца между 6 и 17-годишна възраст, които чрез театъра споделят и намират решения на въпроси от ежедневието си. „Медея“ има за цел чрез драматургични похвати да ги научи как да разрешават конфликти и да утвърди модели на поведение.

В края на юни изложба “Децата на Медея“представи 82 рисунки на площад „Централен“. През лятото на следващата година на Античния театър ще се играе и театралната постановка “Медея” на Десислава Шпатова с актьорската подкрепа на Снежина Петрова, Владимир Пенев, Валентин Ганев, Станка Калчева и още доказани имена от театралната сцена.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.