Проектът цели да научи подрастващите да решават конфликти и е част от програмата на „Пловдив 2019”

82 рисунки на деца от ромската, турската, арменската и еврейската общност са събрани в изложба “Децата на Медея“, която е подредена на Централния площад. Проектът се реализира като част от програмата на „Пловдив 2019“ и събира 75 деца между 6 и 17 години, които чрез театъра намират решения на конфликти от ежедневието си. Официалното представяне на изложбата ще се състои на 23. юни от 11 часа в Малка базилика.

Как да реагираме в трудни ситуации, какви са ролите на мъжа и жената в обществото, каква ценност носят домът и семейството и какво е мястото. На тези и въпроси свързани с липсата на семейство децата дават отговор в рисунките си и търсят смисъла на думите „вярност“, „чест“ и „уважение“.

В продължение на няколко седмици децата и младежите са работили по темата за конфликта на база древногръцката трагедия. Използвайки психодраматична игра, изградена върху античния мит за Медея, те са пробвали да опознаят собствените си възможности за реакция в най-честите семейни и обществени конфликти.

Целта на проекта е чрез средствата на театъра да научи подрастващите как да разрешават конфликти. Догодина през лятото на Античен театър ще се играе и театралната постановка “Медея” на Десислава Шпатова с актьорското включване на Снежина Петрова, Владимир Пенев, Валентин Ганев, Станка Калчева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.