В състезание по ориентиране се включиха учениците от ОУ „Княз Александър I“, училищата от район „Северен“ рисуваха на тема „Избери как да се придвижваш“

Със забавни игри децата от ДГ „Майчина грижа“ отбелязаха Европейската седмица на мобилността. Малчуганите припомниха правилата за безопасност на пътя, а на макет на кръстовище в двора на градината показаха как реагират участниците в движението при различните цветове на светофара. На затворения за автомобили участък от улица „Христо Г. Данов“ те рисуваха на асфалт, раздаваха информационни брошури на минувачите и се включиха в беседите с представители на Природонаучния музей и на ЕВН за опазването на природата, електромобилите и чистите технологии. Празникът завърши с каране на колела, ролери и тротинетки.

Учениците от ОУ „Княз Александър I“, които също отбелязаха Европейската седмица на мобилността със забавно състезание, организирано със съдействието на Спортен клуб по ориентиране.

В конкурс за рисунка на тема „Избери как да се придвижваш“ и спортни състезания се включиха учениците от район „Северен“.Най-малките участници бяха възпитаниците от подготвителната група на ДГ „Весела“, които проведоха занимателен урок по безопасност на движението в градска среда. Кулминацията на деня бе вело шествието по очертания маршрут в алеите на парк „Рибница“, което бе поведено от кмета на района Стоян Алексиев.

Европейската седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември и в нея се включват хиляди европейски градове. Темата на кампанията за 2020 година е „Чиста мобилност за всички“.