Пловдивските таланти заеха призови места на фестивала в Малага, организиран от българската оперна певица Петя Колева

trite

Призови места от  фестивала „ Орфей в Испания“, организиран от известната българска оперна певица Петя Колева, заеха талантите на “Арт войс център”. Форумът се проведе в южния курортен град Малага, на който покана за участие получили и пловдивските дарования.  Оперната прима от години развива собствен проект „А Cajita la musical”, като обучава испански деца и тийнеджъри на изкуството на мюзикъла. Тази година фестивалните концерти се проведоха в централния театър на Малага – Еchegarry, и в Театъра на Студентския град при голям интерес от местната публика.

България бе представена от три момичета от пловдивския “Арт Войс Център” – Аглея Канева -8 години, Никол Канева на 13 и Елия Тодорова на 13 години, които бяха поканени лично от организаторката Петя Колева.  Не жури, а самата публика гласува за своя фаворит. Така при най- малките Аглея получи втора награда. В следващата група Никол се оказа на второ място, а Елия зае първо.

„Много сме доволни от участието във фестивала, който беше на високо ниво. Намерихме нови приятели и се забавлявахме искрено. Уверена съм че ни предстоят много съвместни проекти у нас и в Испания“, разказва вокалният педагог Румяна Иванова.

В концертите участвали и местни школи по фламенко с деца от 3 до 18 години, които създали автентична испанска атмосфера. Наред с музикалната надпревара се провел и конкурс „ Принцът си избира принцеса“, в който момичетата в официални рокли били оценявани от момчетата от „А Cajita la musical” . Там за принцеса била избрана Никол.

image-ddcd01e85ca66cc0b88363c5e684e20c658f3f690e056893c2dea498688f5ed5-V