Първолаци от ОУ “Христо Смирненски” в Житница преминаха безопасно близкото до училището кръстовище

Децата от начален курс на ОУ „Христо Смирненски“ в Житница образуваха 0 с телата си по повод Европейската седмица по безопасност на движението (16-22 септември), която беше отбелязана с поредица инициативи. Всички ученици участваха в час на класа под мотото “Остани жив! Спаси живот!” и образуваха 0 – символ на нула жертви на пътя. Превишената скорост е една от най-големите заплахи за пътната безопасност, защото силно увеличава риска от злополука. Тя е основна причина за около 30 % от смъртоносните катастрофи, предупредиха класните ръководители.

Първокласниците научиха как да преминават безопасно близкото до училището кръстовище. Темата в свободните занимания за тях беше “Пътят на първокласника“.

„През миналата седмица бяха освежени пешеходните пътеки около училището. Кулминацията беше днес, когато учениците от цялото училище се включиха във викторина, а най-знаещите получиха предметни награди“, каза преподавателят по история Пламен Хаджиев.

През настоящата учебна година училището в Житница ще подобри и обучението по БДП, като оборудва кабинет и направи външна площадка по национална програма на МОН.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.