ДГ „Мирослава“ инициира благотворителна кампания в подкрепа на семейство музиканти, диагностицирани със злокачествано заболяване

Златни рибки, водни капки, медузи, морячета и пирати взеха участие в днешния морски празник в ДГ „Мирослава“. По традиция на 6 декември, навръх Никулден, плувният басейн на детската градина отвори врати за участниците в “Бисерчета на доброто”.

Водното приключение се превърна в спектакъл на добротата. Децата разказаха за благородните си постъпки и за това, че най-ценното в живота са добрината и любовта. А родителите, превъплътени във водни капки, развалиха магията на русалката Ариел и разкриха, че истинското съкровище се крие в обичта, приятелството, подкрепата, милосърдието, благодарността, уважението и съпричастността. Морската принцеса на свой ред разказа легендата за Св. Николай Чудотворец, раздал на бедните богатството си, спасявал кораби и моряци, а “златните рибки“ изпълниха вълшебен танц във водата.

Най-голямо вълнение предизвика хвърлянето на бисерчетата на доброто в басейна, които плувците от четвърта група извадиха от дъното и подариха на имениците. Директорът Радка Гъркова провокира участниците в празника да споделят какво за тях е добрината. Добро е да помогнеш на приятел в беда, да подадеш ръка на нуждаещи се хора, да се грижиш за домашните любимци, да бъдеш внимателен, учтив и вежлив, да благодариш и да можеш да се извиниш, отговориха деца, родители и гости.

За поредна година „Бисерчета на доброто” обедини деца, родители и учители за благородна кауза – благотворителна кампания за Веселин Солаков и съпругата му Радост Илиева, семейство музиканти и родители на две малки деца, които в рамките на няколко месеца са диагностицирани с онкологични заболявания.

„Нека проявим благородство и хуманност към тези млади хора да имат шанса да отгледат децата си. Предстои им тежка борба, но знаем и вярваме, че с нашата подкрепа и всеобщите усилия ще им помогнат. Нека за тях предстоящата година да бъде година на сбъднати мечти“, беше призивът на председателя на Училищното настоятелство на детската градина Величка Такева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.