Второкласници от СУ „Никола Вапцаров“ подкрепят каузата за строеж на нова Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги“

Родители на второкласниците от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ откликнаха на поканата на учителите да се включат в „Коледна творилница“ и да помогнат на децата да сътворят празнични изненади в навечерието на Рождество. Завладени от коледния дух, ученици и родители заедно майсториха коледна украса, новогодишни картички, низаха пуканки и сушени плодове на дряновици.

Обединени от призива „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, ученици, учители и родители решиха да подкрепят каузата за строеж на нова Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги“. Всички изработени сувенири, картички, сурвачки и малки подаръчета от арт работилницата ще бъдат подредени на благотворителен базар, а събраните средства ще отидат по сметката на кампанията.

На благотворителен концерт миналата седмица началникът на Клиниката по педиатрия проф. Иван Иванов благодари на стотиците дарители и обяви, че събраната до момента сума е 80 518 лева. Сред тях са десетки училища, както и отделни класове. 3384 са изпратените есемеси. Студенти дарявали средства, събрани на абсолвентски балове, семейства – пари от кръщенето на децата си. Немалко дарения се получили и след рождени дни, на които празнуващите призовавали своите гости да не носят подаръци, а да дадат своята лепта за каузата.