Националният ни празник бе тържествено отбелязан днес в ОУ ,,Яне Сандански”

Двуметров макет на паметника Шипка бе гвоздеят на тържественото събитие, с което ОУ „Яне Сандански“ отбеляза днес 146-годишнината от Освобождението на България. В изработката му се включили и родители на ученици от прогимназиален етап, които не само осигурили нужните материали, но вложили много труд, усилия и време за направата му. Двуметровото копие на паметника на свободата е направено е фибран, след което боядисано в сиво и лакирано.

Гост на честването бе Даниела Митева – заместник-кмет в район „Южен“. Учениците представиха разказаха за червено-белите символи в историята ни, за повратностите на историческото време, за мартеницата на България, изплетена от белите нишки на надеждата и червените нишки на пролятата кръв на българските опълченци пред олтара на Отечеството.

Завещаха ни да пазим традициите си, наследени от прадедите ни, да съхраним корена си и да знаем историята си, за да бъде и пребъде българският род и българското име.

„Трети март е в сърцата на всички българи, които помнят и предават на бъдещите поколения саможертвата в битките, храбростта и силния дух на националните ни герои. Възражда се една държава, която отново заема своето място на картата на Европа и до днес“, каза в обръщението си директорът Антония Цокова.

На финала седмокласници изпълниха одата ,,Опълченците на Шипка”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.