Рокфестивалът започва на 21 септември с Имелда Мей на Античния театър

Деца до 10  години ще влизат безплатно на трите концерта от  фестивала „Sounds of the Ages“. Родителите закупили билети, ще могат да вземат със себе си и своите хлапета, но без право на място.  Рок форумът започва с гостуването на звездата на новата музикална емблема на Ирландия – Имелда Мей. Кралицата на рокабили и на джазирания блус ще се качи на сцената на Античния театър на 21 септември в 20 часа.

Имелда Мей е пяла сцена със звезди като Лу Рийд, Том Джоунс, Дейвид Гилмор, Робърт Плант, U2. В най-новият си албум – ‘Life Love Flesh Blood’,  тя поема в неочаквана посока – комбинация от джазиран блус, соул, госпъл, фолк и рок.  В Пловдив Имелда ще изпълни не само новите си песни, но и предишни хитове.

Фестивалът продължава на 22 септември, когато на Античния театър ще свирят Sons of Apollo с оркестъра на Държавна опера-Пловдив. Новата американска прогресив метъл група ще се появи първо сама на сцената, а във втората част на шоуто се присъединяват музикантите от операта под диригентството на Левон Манукян.

На 23 септември ще бъде световната премиера на шоуто Vivaldi Metal Project. Проектът е на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Той представя творби на Вивалди с метъл китари и с вокали.