home-18iraA-Q74FrB_j

Работилница за ръчно правени свещи отваря врати на 21 януари в „Капана” . С подкрепата на фондация „Пловдив 2019“ едно от най-новите творчески ателиета в квартала- Candle House, ще предостави възможност на любителите на ръчно правените подаръци и сувенири да изработят своята бутикова свещ.

За специалните техники, експериментирането с цветовете и формите ще разказва карвинг артистът Мария Аргирова. До изкуството на старите венециански майстори и историята на карвинга ще се докоснат и най-малките. За тях са предвидени специални занимания и уроци за карвинг моделиране в домашна обстановка.

Работилницата е първата от поредица инициативи, посветени на обучения, презентации и работа с деца, които ще се случат през цялата година в Candle Housе . Събитията се реализират в рамките на проект „Огънят през вековете“. Още осем проекта, развиващи творческият потенциал на „Капана”, предстои да стартират до началото на лятото и да станат част от новата визуална идентичност на квартала –  Creative playground / Място за забавление и творчество.