DSCF5593

“Заедно” – това е мотото на спектакъла, който организира Ресурсен център Пловдив на 10 май от 14. 30 часа във Военен клуб. В десетото юбилейно издание на традиционната проява ще се включат не само деца и ученици със специални образователни потребности, но и техни приятели от общообразователните училища. Концертът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Института за политики в социалното и образователното приобщаване, както и студенти доброволци от Пловдивски университет.

Целта на представлението е да бъдат подкрепени силните страни на децата с увреждания, които да се почувстват център на внимание чрез таланта, който покажат, да съпреживеят радост от екипната изява и да повишат своята увереност в собствените сили.

За събитието са поканени всички деца и ученици със специални образоветелни потребности от Пловдивска област, заедно с техните родители. Ресурсен център – Пловдив работи с 693 такива на възраст от 3 до 18 години. Те се  обучават  в 187 учебни заведения69 детски градини и 118 училища на територията на областта.