Училището спечели проект „Европа в пощенски картички”. Целта е опознаване на географията, езика и обичаите на страните от Стария континент

IMG_3457

Изпращане на пощенски картички или снимки, за да научим повече за Европа. Това е Международният еTwinning проект, по който ще работи през настоящата учебна година ОУ „Райна Княгиня”. Учениците ще пишат и получават картички от цяла Европа и ще ги поставят на голяма карта на континента. Дейностите по проекта, който ще се ръководи от началния учител Катя Дардова, ще им помогнат да подобрят своите познания за различните страни и да използват английския език за ефективна комуникация. Децата ще пращат пощенски картички, снимки, рисунки на училища от различни държави с кратко описание на техния град и няколко думи за себе си. В добавка могат да разкажат за своите традиции и култура.  Когато получат картички от останалите участници в проекта, те ще ги поставят на картата. Целта е да се запознаят с местоположението, езика и обичаите на европейските държави и да презентират собствената си страна.

Пловдивските деца ще напишат картички до поне едно училище от всяка европейска държава, така че да се получи пълна карта на Европа, благодарение на получените послания.

Страните, участнички в проекта са, Италия, Франция, Германия, Полша, Чехия, Словения, Турция, Латвия, Румъния, Белгия, Гърция, Литва, Испания, Ирландия, Португалия, Финландия, Словакия, Албания.