Мащабната залесителна акция, съвместно с Математическата гимназия, се разгръща в район “Западен”

img_9468

Стотици нова дръвчета посадиха днес ученици от ОУ „Драган Манчов“. Мащабната залесителна акция се проведе съвместно с Математическата гимназия, тъй като двете училище делят една сграда и дворно пространство.

Старт на инициативата дадоха кметът на район „Западен“ Димитър Колев и директорът на ОУ „Драган Манчов“ Борис Златарев. Общо 600 дървета ще бъдат посадени в района. Фиданките са получени безвъзмездно след участие на хиляди ученици, учители, родители и приятели в играта “Когато станем 100 000 ще посадим гора”, за която “Уча в Пловдив” вече писа. Повече от 5 хиляди души са подкрепили екоинициативата на учениците от основното училище. Децата са изпратили снимки, стихотворения и есета, с които са участвали в играта.

Днес децата, заедно със своите родители и учители, запретнаха ръкави и посадиха в двора черен бор, явор и дъб. Останалите дръвчета ще бъдат посадени из района, като от кметството на „Западен” ще посочат кои са най-подходящите места за залесяване. Целта на инициативата е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво и да бъдат информирани за баланса в природата.

img_9490

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.