Детски фестивал на знанието и движението, организиран от НБ „Иван Вазов“, Асоциация за социална, здравна и правна помощ, Съвместното командване на специалните операции и Клуб за планинско-приложни спортове „Агарта“, ще се проведе на 1 и 2 юни.

Фестивалът има за цел да провокира децата, освен да придобиват знания чрез четене, да се запознаят със здравословния и активен начин на живот, разумното и безопасно пребиваване сред природата. По време на събитието те ще имат възможност да научат повече за дейността на различни държавни, общински и неправителствени организации и структури, свързан с туризъм, екология, спорт, действия по спасяване и превенция на аварийни ситуации в планината, с оказване на долекарска помощ, организиране на хуманитарни и общественополезни акции и др.

Всяка организация, която има желание за участие, може да го заяви в срок до 30 май.

ПРОГРАМА

1 и 2 юни – от 10 до 16 ч.

Цар-Симеоновата градина; Виенския павилион; стената на НБ „Иван Вазов”; подножието на Бунарджика; фоайе на НБ „Иван Вазов”

* На западната стена на Библиотеката ще се провежда изкачване на висока сграда по алпийски способ.

* В подножието на Бунарджика, в близост до църквата „Св. св Петър и Павел“, ще се провежда скално катерене.

* Дейността на институции и организации, свързани с туризма; екологията; опазването на околната среда; спорта; долекарската помощ; планинското и аварийното спасяване; пожарната и аварийна безопасност и др. ще са локализирани в Цар-Симеоновата градина и в Библиотеката

* Рисуване по алеите на Цар- Симеоновата градина.

*Деца под 18 години ще се допускат до алпийската част от програмата при писмено съгласие на родител и след запознаване с правилника за катерене, който ще бъде поставен на видно място на двата пункта за катерене

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.