Формация „Омайниче“, оргнизатор на музикалния форум „С песен и обич творим добро“, ще направи благотворителен концерт в рамките на надпреварата

„Заедно да бъдем по-добри“ е надсловът на благотворителния концерт на детска вокална формация „Омайниче“ и приятели за набиране на средства за страдащия от левкемия 22-годишен Боян Бонев. Младият мъж завършва с отличие пловдивската Математическа гимназия и продължава образованието си в Англия. През юли месец тази година му е поставена тежката диагноза и е необходимо да се направи трансплантация на костен мозък.

Благородната кауза на „Омайниче“ ще подкрепят Невена Пейкова, Симона Загорова, Мирослава Тодорова, Пепи Драгоева, Любомира Чомакова, квартет „Интро“. Концертът ще се състои на 19 октомври от 19 часа във Военния клуб. В същия ден започва и конкурсът за детско-юношеско творчество ”С песен и обич творим добро“, организиран от пловдивската вокална формация и Община Пловдив. 250 участници ще изявят таланта си като индивидуални изпълнители и формации. За класираните на призовите места и техните художествени ръководители са предвидени грамоти, медали и подаръци, а лауреатите ще получат дипломи и плакети. Заключителният концерт и връчването на наградите ще е 21 октомври от 17,30 часа.

Много пловдивски училища – СУ „Патриарх Евтимий“, ОУ „Яне Сандански“, ОУ „Васил Петлешков“ и други организираха и продължават да реализират благотворителни събития за набиране на средства за лечението на Боян. 2700 лева бяха събрани само на последния базар на “Яне Сандански”. Младежът получава подкрепа и от първомайското СУ „Асен Златаров“, където е учил в прогимназиален етап.