В залите ще влизат максимум до 20 души или по един човек на 4 квадратни метра, заповедта на здравния министър ще бъде издадена до края на деня

Отварят врати всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни сцени и детски школи. При функционирането им трябва да бъдат спазвани стриктно всичко противоепидемични изисквания. В залите за танци могат да се събират не повече от 20 души на разстояние четири метра един от друг. Театрите и оперите вече могат да работят и на закрито.

Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и Съюза на артистите с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов.

На срещата присъства и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който обяви, че се увеличава процентът на присъствие в театралните зали на открито на 50%, а на закрито – на 30%. Маските и ръкавиците са препоръчителни, но не задължителни.

Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев предстои да бъде издадена до края на деня.

Припомняме, че танцови и творчески колективи излязоха на протест на 24 май. Те поискаха да се разрешат занятия от творческото, танцовото и музикално изкуство в помещения на закрито. Недоволстващите поискаха и финансова помощ от държавата за периода, в който залите са останали затворени.