Атанас Петров е на индивидуален план за даровити деца, връща се в клас след априлската ваканция

Перфектен правопис и краснопис, справя се отлично и със задачите, горда е класната Бояна Неделчева

49-15-01-vasil2-9-godishniat...

Детето чудо в ските Атанас Петров, което направи истински фурорпо белите писти в Италия и спечели първия си Голям глобус от турнирите в родината на Алберто Томба, е третокласник в пловдивското СОУ „Димитър Матевски”. 9-годишният състезател триумфира и в последния кръг от надпреварата Миникупата на Ливиньо, като събра максимален брой точки след четири  победи от четири старта. В последния кръг от веригата ски сензацията се справи без проблем с конкуренцията от 78 момчета във възрастта 2006-2007 година и завърши пръв в гигантския слалом, което му осигури огромна преднина пред завършилия на второто място в генералното класиране.

Наско вече е истинска звезда в курортното градче в Италия, печелейки титли и медали на състезания от всякакво равнище – от местните, Миникупата на Италия, до регионалните.

„Следим всяка негова победа по интернет и децата от класа изключително много се радват на успехите му. Дори искат заедно да гледаме каченото в мрежата”, разказа за “Уча в Пловдив” класната на Наско Бояна Неделчева.

Третокласникът се обучава по индивидуален план за даровити деца. Всички с нетърпение го очакват след априлската ваканция, когато отново се връща на чина. Според Неделчева, въпреки многото отсъствия и изключително натоварената спортна програма, детето се справя повече от отлично и не отстъпвал по знания на най-добрите в класа.

„Перфектен правопис и краснопис – тетрадките му са образец. С математиката също се справя добре. Когато е тук работим и индивидуално, за да наваксаме пропуснатото. Изключително дете – никаква парадност и прекомерно самочувствие, предвид грандиозните му постижения за възрастта. Треньорите не могат да си го поделят, защото през лятото играе футбол и волейбол”, добавя Неделчева.

Наско вече има назначени изпитни сесии, за да покрие изискванията за завършване на 3 клас. Паралелно с това е второкласник в италианско училище.

Atanas

Качил се на ски едва на 8 месеца, но това едва ли е случайно, след като майка му Мария Димова е една от най-добрите сноубордистки, а баща му Атанас Петров е треньор на националния отбор по сноуборд.

Освен всичко Наско тренира футбол и волейбол в школата на Локомотив (Пд) ,има медали и в плуването. Месец, след като се прибере в България, 9-годишният спортист ще се включи във футболния отбор и заедно със съотборниците си ще участва в турнир в Дюселдорф между 12 и 19 май, където ще премерят сили с децата на грандове като Ювентус, Реал (Мадрид), Барселона, Рома.