OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на община „Марица“ връчи парична награда на Елена Лесова от с. Динк

 

„Ти си един от талантите на Община „Марица“ и за нас е чест, че бележиш толкова големи успехи. Вярвам и разчитам много на младите хора като теб, защото вие сте бъдещите лидери на България“.

С тези думи кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов се обърна към десетокласничката Елена Лесова от с. Динк, която стана републикански шампион по вдигане на тежести в категория до 76 килограма.

Той връчи парична награда на състезателката от „Марица“ Пловдив, която на Държавния личен шампионат в Русе обра златните медали във всички дисциплини за кадетки – изхвърляне, изтласкване и двубой.

Ученичката в Спортно училище „Васил Левски“, която в момента завършва десети клас с много добър успех, е била национален състезател през 2020 г.

„Дължа много на треньора си Борислав Налбантов – той винаги ме е подкрепял във всичко, което правя“, сподели Елена, която е републикански шампион за четвърта поредна година. Сестрата на Елена, шестокласничка в СУ „Васил Левски“, също тренира вдигане на тежести и уверено върви по нейните стъпки.

Кметът на общината адмирира ученичката за постиженията й и подчерта, че тя винаги може да разчита на него.