magdsc00366

Десетокласник от Хуманитарната гимназия бе избран за най-добър оратор на правен дебат между два отбора на тема “Българските граждани познават правата си и знаят как да ги защитят”. Дискусията се проведе днес в аулата на елитното училище, а жури бяха окръжни прокурори и съдии от Пловдив. За да наблюдават как се справят младежите, в залата присъстваха прокурорите Румен Попов, Галина Андреева, председателят на Окръжен съд Пловдив Веселин Хаджиев и още няколко от пловдивските първи магистрати.

16-годишният Николай Каймаканов грабна приза в конкуренция със съучениците си. В състезанието тийнеджърите бяха разделени на два отбора. Едните защитаваха тезата, че българските граждани познават правата си, а другата бяха на обратната позиция. Въпреки че победител се оказа първият, Николай бе толкова убедителен в своите изказвания, че впечатли журито от магистрати, независимо, че се оказа в победения тим.

Дебатът бе заключително събитие по пилотната образователна програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие” на Висшия съдебен съвет. Досега са проведени няколко срещи и дискусии на учениците с пловдивските магистрати.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.