Драматизации, куиз за кирилицата и презентация на образователна игра с блоков език за програмиране в СУ „Софроний Врачански“

Триизмерни букви, сътворени от ученици, украсиха входа на СУ „Св. Софроний Врачански“ в навечерието на 24 май. Под ръководството на преподавателя Дора Иванова се проведе творческа работилница, която бе сред акцентите на днешния Ден на таланта. Проекти и рисунки, започнати в часовете, бяха завършени и представени по време на празника. В изложбата пред централния вход бяха включени и изработените от 7 а и 10 б клас 3D букви.

Модели на букви и букви върху тениска показаха Росина, Николета, Калина, Веси и Виктория от 5 д клас, а Александър,  Борислав и Петър от 5.б клас разтвориха своята книга за азбуката. 7 д се представи с проект на кирилски букви, изработени от различни материали.

Игра с учениците на тема „Кирилицата – нашата азбука“ проведоха Здравка, Мария и Радост от 5 б клас. Присъстващите се включиха и във викторина на тема „Талантите на България“, подготвена от 7 в клас.

Таланти от прогимназиален и гимназиален етап потопиха присъстващите в света на музиката и танца, а изпълненията им бяха оценявани от жури от преподаватели и представители на Ученическия съвет. Публиката аплодира вокални изпълнения от репертоара на Лили Иванова, от родопския и шопския фолклор, балетни композиции, демонстрацията по таекуондо. Сред най-атрактивните номера бе този на Виктор Петров, който демонстрира бързо редене на различни видове Рубик куб.

Учениците от 6 д клас представиха образователна игра с блоков език за програмиране, която не само учи, но и забавлява – Scrach. В магията на театралните превъплъщения публиката беше увлечена от двете пиеси „Косе Босе“ и „Червената шапчица“ на училищния куклен театър с ръководител Албена Борисова.

Демонстрация по авиомоделизъм направи в училищния двор шестокласникът Тодор Иванов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.