Форматът на изпита остава без промяна, университетът ще поиска 150 бройки за медици, 100 за стоматолози и 90 за фармацевти

Ден на кандидат-студента организира Медицинският университет в Пловдив за желаещите да се срещнат с председателите на изпитните комисии и да зададат въпроси относно тестовия вариант. Той е насрочен за 16 февруари от 11. 30 часа в Аудиторния комплекс на вуза. Зрелостниците ще могат за си купят и новия справочник.

Форматът на изпита остава без промяна. Тестът съдържа два модула – по биология и химия, и ще се провежда в един и същи ден. Оценяването ще се прави от отделни комисии и бележките по двата предмета ще участват самостоятелно в балообразуването. Балът се формира от удвоените оценки от теста по биология и химия плюс оценките по тези предмети от дипломата за средно образование. Университетът запазва изискването в класирането да участват само кандидати, постигнали минимум бал 24.

Приемният изпит за магистърските специалности е на 3 юли. Изпитът по етика за медсестри и акушерки е между 8 и 12 юли. За чужденците са насрочени четири дати – по една през юни и юли и две през септември. Вузът няма да провежда нито предварителни, нито пробни изпити. Мотивът на ръководството е,  че на този ранен етап подготовката на кандидат-студентите не е приключила и те обикновено показват по-ниски резултати, което може да ги демотивира.
Подготвителни курсове ще проведат само по зъботехника през юни.

И тази година вузът ще поиска 150 бройки за специалност „Медицина”, 100 – за „Стоматология” и 90 за „Фармация”.

От бакалавърските специалности най-голям интерес бележи „Медицинска козметика. За новата специалност кандидатствали дори практикуващи в момента козметици.  През изминалата кампания за едно място са се състезавали 6 души.

Миналото лято голяма беше битката и за бройките в платено обучение – 100 човека с високи оценки от приемните тестове, но неприети в държавна поръчка, се съревноваваха за 20 места.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.