Атрактивни демонстрации и състезания са подготвили ученици и учители от Професионалната гимназия по битова техника за Деня на отворените врати, който ще се проведе на 19 април.

Гимназистите ще посрещнат гости и ще разкажат за своите умения и бъдещи професии. Една от демонстрациите включва управление на дрон. Георги Балабанов от 11 а клас е участвал миналата учебна година в занимания по интереси, осъществени от преподавателите инж. Надежда Йовчева и инж. Донка Геровска и в партньорство с Института за космически изследвания и технологии към БАН. Там той и съучениците му слушали лекции, свързани с аеродинамиката, като са имали за задача да конструират и да сглобят свой дрон, след което да могат да го управляват. Дронът е с камера и се очаква ученикът да заснеме не само снимки, но и видеоклип от другата инициатива в гимназията – открит час по безопасност на движението по пътищата.

В лаборатория 4 ученици от 11 д и 12 д клас ще направят демонстрация на специалност „Оптически комуникационни системи“. Младежите ще покажат как се работи с оптичен рефлектомер, сплайсер – с него се извършва заваряване на оптичните влакна, като се предвижда да изградят и реална оптична мрежа. Сред останалите интересни инициативи за Деня на отворените врати са състезания по творческо писане, викторина Electronic brains, както и демонстрации на виртуална реалност и на микроконтролери и логически схеми.

Началният час на Деня на отворените врати в ПГБТ е 9.30 на 19 април.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.