На 26 април ще се състои и финалът на ученическото състезание, на което 80 отбора ще презентират своите идеи

Ден на отворените врати ще проведе на 26 април Университетът по хранителни технологии в Пловдив. От 10 до 15 ч. кандидат-студенти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище – аудитории, семинарни зали, лаборатории. Ще имат възможността да дегустират храни и напитки, разработени от студенти и направени от тях в часовете по практика.

Университетът по хранителни технологии предлага две нови бакалавърски специалности с обучение на английски език от академичната 2024/2025 г. Специалността “Food, Gastronomy and Tourism (Храни, гастрономия и туризъм)” залага на задълбочените познания за храните като основа за кулинарни иновации и нови туристически продукти. Специалността “Industrial Engineering and Management (Индустриално инженерство и мениджмънт)” осигурява широка хибридна подготовка в областта на технологиите и мениджмънта, а акцент в общия инженеринг са компютърните системи. Студентите придобиват необходимите базисни знания и умения, позволяващи ефективното управление на процесите в хранителната, козметичната и биотехнологичната индустрии.

В същия ден е насрочен и финалът на третото издание на ученическото състезание, организирано от УХТ. В аула „Проф. Милен Бешков“ 80 отбора от цялата страна ще презентират своите идеи в четири тематични направления – храни и напитки; мехатронни системи; икономика и предприемачество; туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг.

За първи път присъстващите ще могат да се присъединят към Re:bazaar – градско събитие за зелен лайфстайл и фестивал на осъзнатото потребление, устойчивите практики, рециклирането и повторната употреба на качествени вещи, лекции и игри. То се организира съвместно с Майна Town и на него ще се предлагат продукти от изцяло рециклирани материали, а потребители и производители ще представят своя личен пример.

Популярна хранително-търговска верига ще участва с еко щанд, за да разкаже повече за специалните си продукти, с които адресират темата за здравословното хранене и планетарната диета, а именно: веган и вегетариански продукти Vemondo + плодове и зеленчуци + други подходящи постни продукти.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.