flashsgl

Бъдещи реставратори от ПГ по архитектура, строителство и геодезия гостуваха на председателя на местния парламент

 

Деветокласници имаха невероятния шанс да прочетат първите решения на пловдивския Общински съвет от 1991 година. Учениците от 9 ж клас в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия “Арх. Камен Петков” гостуваха на председателя на местния парламент инж. Александър Държиков.

По време на своето посещение в сградата, където се решават много от проблемите на града, учениците се запознаха с настоящия състав на органa на местното самоуправление и с начина, по който работа. След като запозна учениците от специалност „Архитектурна реставрация“ с броя на членовете на институцията, той им разясни какъв е пътят, по който едно предложение се превръща в решение. Държиков показа и папката с първите решения, когато за 1991-ва са били гласувани 34 решения.

„За по-голяма откритост в работата на Общински съвет, неговите заседания се предават на живо на страницата във Фейсбук, както и на официалната интернет страница на Община Пловдив. Достъпът до зала е разрешен за журналисти и граждани“, поясни председателят.