Юлиян и останалите отличени таланти в различните категории.

„Имам мечта да изпълня моето любимо „Танго Ен Скай“ със световноизвестния виолончелист Степан Хаусер”, каза Юлиан Станчев. Деветите годишни награди бяха връчени на официална церемония на Римския стадион

Юлиян и останалите отличени таланти в различните категории.

Деветокласник от НУМТИ „Добрин Петков” спечели специалната награда на Община Пловдив на церемонията по връчване на годишните отличия на Фондация “Енчо Керязов” снощи на Римския стадион. Юлиан Станчев бе един от тримата номинирани в категория „Изкуство”.

Таланти от цялата страна се състезаваха в три категории  – „Изкуство”, „Образование” и „Спорт”. Седемчленна комисия разглежда кандидатурите и избира по три номинации. Талантливи деца и младежи във всяка категория получиха плакет и грамота на Фондацията, както и награди от партньорите й. За победителите пък имаше дизайнерска статуетка, почетен диплом и парична премия за финансиране на тяхно участие в избран конкурс или състезание.

„Благодарен съм, че имам възможност да участвам в благотворителни каузи в помощ на деца в нужда. Вярвам, че музиката ми ще помогне светът да бъде по-добро място без войни и насилие, без болести и посегателства върху природата. Искам да кажа на моите връстници: „Вярвайте в себе си и преследвайте своята цел, без значение колко трудно постижима е тя!“, каза от сцената Юлиян.

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов му връчи чек на стойност 1000 лева.

Юлиан свири на класическа китара. Носител е на награди от Международен фестивал на китарата – Плевен; Международен конкурс за класическа китара „Академик Марин Големинов“; Международен конкурс за млади изпълнители на класически инструменти – Перник; Международен конкурс за класическа музика “eMuse 2019” – Атина. Солист е на Симфониета Враца. Преди две години Юлиан реализира премиерно за България изпълнение на концерт за китара и оркестър от Джон Бастон. Участвал е в майсторски класове на именити китаристи. Стипендиант е на Министерството на културата.

„Амбициите ми са свързани с музиката – концерти на световни сцени, победи в престижни конкурси, съвместни проекти с изтъкнати инструменталисти. Имам мечта да изпълня моето любимо „Танго Ен Скай“ със световноизвестния виолончелист Степан Хаусер и да бъда солист на най-добрите оркестри в света”, разказва Юлиян.

Музикантите и артистите от Опера Пловдив, музикален домакин на събитието, бяха подготвили програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев – лауреати на Фондация “Енчо Керязов”. На сцената се изяви и Юлия Йорданова – Керана, позната от ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, продукция на Опера Пловдив.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.