Вместо цветя за учителите в първия учебен ден, дарете парични средства, призовават от екипа и Училищното настоятелство на детското заведение

Екипът, Училищното настоятелство и Общественият съвет на ДГ „Снежанка“ призовава всички родители да се включат в благотворителната инициатива за 15 септември “Вместо цветя за учителите в първия учебен ден, дарете парични средства за пострадалите“. Кутиите ще бъдат поставени на двата входа на детската градина, а събраната сума ще отиде за децата от село Трилистник, чиито семейства и домове са били засегнати от наводненията.

Желанието ни е да върнем техните усмивки и да помогнем децата да получат всичко необходимо за началото на учебната година, казват инициаторите и добавят, че човешкото милосърдие и състрадание са по-силни от всяко бедствие и че навреме подадената ръка гради пътеката на доброто.

На 3 септември цялото село остана под вода след скъсването на компрометирана дига на река Стряма. Водата от придошлата река заля Трилистни, като 40 души бяха при роднини в Пловдив или Рогош, други останаха в центъра, докато падне нивото на водата.