Децата ще спортуват в закрит плувен басейн и в нов физкултурен салон

Реконструкцията на детска градина „Перуника“ е на финала и се очаква през март да бъде въведена в експлоатация. В детското заведение ще има 6 групи с общо 160 деца.

Подменени са дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е фасадно и площадково осветление. Учителите ще разполагат с озвучителна и мултимедийна техника за провеждане на интерактивни уроци, а децата ще спортуват в закрит плувен басейн в нов физкултурен салон. В двора са монтирани модерни съоръжения за игра.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив.

По същата програма се работи по разширението на ДГ „Зорница“ и строежа на нова сграда за ДГ „Каменица“. Със собствени средства общината изгражда нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“.

„Тази година се надяваме да изградим помещения за 33 групи, което ще позволи да отворим над 800 нови места в детските градини и яслите“, заяви кметът Здравко Димитров.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.