Традиционният празник „Бисерчета на доброто“ не прекъсна и тази година – коледна елха за Дома за социални услуги „Рада Киркович“, пано с послания за възрастните обитатели на Дом „Св. Василий“

3-годишните малчугани от първа група на ДГ „Мирослава“ претвориха своите ръчички с бои в голямо сърце, което изпратиха на медиците от УМБАЛ „Каспела”, с посланието: „Благодарим за добротата, която носите в сърцата!”.

По традиция в навечерието на Никулден екипът на детската градина отбелязва празника „Бисерчета на доброто” и поздравява имениците. На този празник, обичайно, децата споделят добрите си постъпки и оказаната подкрепа на нуждаещите се, за което получават „бисерчета на доброто”, а родителите инициират благотворителни кампании.

Тази година, независимо от извънредните обстоятелства, педагогическият екип решил да не прекъсва традицията и предоставил възможност на всяко дете да прояви креативност и да участва от разстояние като изрази милосърдие, благодарност и подкрепа чрез своето творчество.

На медиците от „Каспела“ решили да благодарят и най-големите представители на ДГ „Мирослава”- децата от четвърта група, които се включили в предизвикателството с рисунки и ръчно изработени коледни картички, подготвени специално за работещите в болницата. Бъдещите първокласници благодарили на медиците и им пожелали здраве, търпение и да бъдат все така всеотдайни в професията си.

Децата от трета група изработили  макет на морско дъно със златни рибки и мидички с перли по случай Никулден – празник, който носи здраве и благополучие на всички семейства. С пожелание златните рибки да сбъднат желанията на медиците от УМБАЛ „Каспела” и да бъдат здрави.

Друга част от най-малките представители на детската градина изпратили пано от „топли ръкавички” за възрастните хора от Дом „Св. Василий”. Всяка ръкавичка носи призив от децата: „Да бъдем добри и да се обичаме”, „Нека обич пълни сърцата ни”, „Топлина и любов за всеки”, „Добротата ще спаси света”, „До всяко добро същество да застане още едно”, „Бъдете здрави, обичаме ви”. Изработено било и тематично пано за обитателите на дома с отпечатък от детски ръчички и пожелания.

Родителите и децата от втора група решили да зарадват деца от Дома за социални услуги „Рада Киркович” с коледна елха. Те я украсили с бисерчета на доброто под формата на големи снежнобели топки, носещи послания за здраве, любов, надежда и доброта.

„Ние възрастните, имаме моралната отговорност, особено сега, в този труден за всички ни период, заедно да поддържаме духа и вярата в децата да правят добри дела, да проявяват милосърдие и състрадателност. Формирането на ценности и добродетели трябва да започне от ранна възраст, а ние сме тези, които трябва да ги научим да се обичат, да бъдат съпричастни, да преоткриват красотата и топлината в човешките отношения“, сподели председателят на Обществения съвет Росица Василева.