Здравословни лакомства, ръчно правени сапуни, дървени играчки за елха и бижута от мъниста направиха децата от ДГ „Малкия принц“ и техните родители за традиционния коледен базар, посветен на благотворителността и съпричастността. Той се проведе в рамките на два дни, в които беше събраната сумата от 5300 лв.

Тази година средствата ще отидат за лечението на 39-годишната пловдивчанка Вилиана Нейкова,  диагностицирана с рак на белия дроб, като лечението е етапно и скъпо и няма крайна цена. Вили от години се бори с множествена склероза, но въпреки трудностите, не се е предала нито за миг! Тази година през август е диагностицирана с рак на белия дроб. След проведени множество изследвания и консултации тя получава оферта за лечение, която е непосилна за нея и семейството й.

„Спряхме се на Вили, защото сумата за лечението й е непосилна за нейното семейство. Организирахме поредица от работилници, в които децата у дома правиха сладки, курабии и щолени. Сред сладките изкушения на базара бяха още питка по стара бабина рецепта, безглутенови сладкиши и красива джинджифилова къщичка. Майката на Анастасия от 4-та група пък изработи специално за базара сапуни с натурални етерични масла, а ние, преподавателите, заедно с децата – коледни украшения и картички“, разказа директорът Анелия Божанова и допълни, че сред най-интересните предложения са били още плетени кукли, тематични коледни картини и пана, късмети от сушени плодове. 250 картички, майсторени от всички деца, ще зарадват малките пациенти на детската онкохематология.

За пета поредна година инициативата “Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце” обединява желанието на екипа на „Малкият принц“, децата и техните семейства да помогнат на хора в нужда. Част от коледните украшения ще отидат и в пловдивски фирми, където също са заявили подкрепа за каузата.

Повече информация за дарителската сметка на Вилиана Нейкова може да намерите на следния линк:

 https://pavelandreev.bg/campaign/neka-pomognem-na-vili-v-borbata-s-raka

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.