Децата се грижат за декоративни рибки, а в съседство на съоръжението са поставени 3D модели на морски обитатели в реални размери

С нов еднометров аквариум се похвалиха днес пред директора на Природонаучния музей в Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров малчуганите от ДГ „Каменица“ на ул. „Лъджене“. Хлапетата разказаха, че се грижат старателно за разноцветните декоративни рибки, на които вече са дали имена, и получиха съвети как да го почистват, коя е подходящата температура на водата и колко често да ги хранят.

Аквариумът е изграден със средства от спечелен от детското заведение проект по ПУДООС. В специални шкафове от двете му страни са поставени триизмерни модели на морски обитатели в реални размери, образователни карти и табла.

Гост на празника „С грижа и любов за природата“ бе и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Децата от подготвителна група изпълниха песничка и танц за рибките, а после показаха изложбата с експонати, сътворени от тях от природни материали, по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Райкметът подари на малките природолюбители „Българска популярна енциклопедия“, в която са събрани над 30 000 статии и снимки от различни сфери на науката.