437 деца взеха участие в текущото класиране за прием, за което бяха обявени общо 214 места. Най-много са желаещите за яслени групи – 247. За първа група кандидатстват 61 деца, за втора – 66, за трета  – 48 и 15 деца – за четвърта възрастова група. Част от децата, взели участие в класирането, имат места и искат преместване в други детски заведения.

Класирани бяха общо 62 от кандидатстващите – 17 за детските ясли, 23 – за първа група, 9 – за втора и само 4 за трета група. 9 са намерили място в четвърта група. Класираните следва да се запишат при директорите на детските градини и ясли до 28 октомври. Не са необходими документи за доказване на адресната регистрация на децата, защото проверките са автоматични.

Препоръката към родителите на некласираните е да се запознаят с обявените свободни места за следващото класиране, което е на 8 ноември. По-малкият брой точки за район, ако е различен от този на местоживеене, не е пречка за класиране – от съществено значение е наличието на места. Останали свободни места за родените през 2019 г. има в разкритата по-късно първа възрастова група в ДГ „Майчина грижа“, поради ремонтни дейности на основния адрес. До приключване на ремонта тя ще се помещава на ул. “Лъджене” №13. Места за трета възрастова група все още има в новата сграда на ДГ „Чайка“ на ул. “Богомил” №75А. На предстоящите класирания ще бъдат обявени допълнителни места и за новата сграда на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“.

За класирането на 8 ноември директорите ще обявят свободните места до 31 октомври, вкл. С всички важни дати за оставащите класирания до края на календарната 2022 година родителите могат да се запознаят от публикувания на страницата на системата http://dz-priem.plovdiv.bg/