Пловдивчанката Ана Петрова, която учи в Софийския университет, бе отличена в категория "Правни науки".

Четвътокурсници от ПУ и АУ взеха статуетки за хуматитаристика и аграрни науки, пловдивчанката Ана Петрова от Софийския университет спечели в категория “Правни науки”

Пловдивчанката Ана Петрова, която учи в Софийския университет, бе отличена в категория “Правни науки”.

 

Четвъртокурсници от Пловдивския и Аграрния университет в Пловдив се подредиха сред носителите на приза “Студент на годината”. Отличията бяха раздадени снощи от Националното представителство на студентските съвети на официална церемония с подкрепата на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Елка Петрова от Пловдивския университет е победител в категория „Хуманитарни науки”. Четвъртокурсничката получи наградата си от председателя на парламентарната комисия по образование. Милена Дамянова, която отправи призив към младите хора да избират хуманитарните науки. Елка учи в специалност „Славистика” и има авторски изследвания в областта на езикознанието и фолклористиката. Освен това пише есета и разкази, но амбицията й е да гради научна кариера

И в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина” наградата „Студент на годината” идва в Пловдив. Тазгодишната носителка е Бисерка Янкова, която е четвъртокурсничка по растителна защита в Аграрния университет.

Ана Петрова от Софийския университет е победител в категория „Правни науки”. Тя е пловдивчанка и е дъщеря на преподавателя по философия от ЕГ „Иван Вазов” Анелия Митева. Ана е част от отбора на СУ, който спечели международното състезание по право на Европейския съюз – Central and East European Moot Court Competition, организирано под егидата на Съда на ЕС и Центъра за Европейски правни науки към Университета в Кеймбридж, зае първо място в Национално студентско състезание за есеистични разработки „Адвокатурата – гарант за защита на правата” на Софийска адвокатска колегия. Стана номер едно и на Национално състезание по гражданско и търговско право – най-голямата надпревара за решаване на казуси в България. Участва множество проекти и програми на международно и национално ниво, провежда стажове в софийски кантори и участва в програма Fulbright в Софийски районен съд. Ана два поредни мандата е вицепрезидент на Национална асоциация на студентите юристи „ЕЛСА-България”; участва и в Младежки екип Европа към Представителството на Европейската комисия в България. Последното й отличие е отпреди няколко месеца – награда „Витали Таджер”, която се връчва всяка академична година на студент по право, който се е проявил с отличен успех и активна обществена дейност.

Общо 16 студенти от пловдивските вузове бяха номинирани за наградите, за които се бориха над 100 кандидати от цялата страна.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.