16-годишен младеж от Съединение, който е ученик в 11 а клас на пловдивското СУ „Климент Охридски“, е с положителен резултат за коронавирус. Последното му посещение в клас е било на 29 септември. От утре целият клас на новозаразения ученик минава на електронно обучение от разстояние за 14 дни, съобщават от РЗИ.

Две учителки от училището в село Скутаре също са с положителен тест за COVID-19. Те са се тествали по желание, уточняват от здравната инспекция. Едната е начален педагог, класен ръководител на 4 клас, затова всички нейни ученици също минават на онлайн обучение.  Другата преподава в прогимназиален курс. Спазвала е всички противоепидемични мерки, работила е с маска и шлем, затова учениците й ще се обучават присъствено в училище. На двете новозаразени учителки са дадени са указания за карантина и лечение, както и необходимите предписания.

Случаите се проучват според указанията на здравното министерство и се вземат съответните противоепидемични мерки.

20 са новите случаи на коронавирус в Плводивска област за последните 24 часа. Така общият брой на заразените достигна 1804. Под карантина са 442 души, а на домашно лечение са 316.