Александър Цветков от Частно училище „Дружба” и Димана Праматарова от МГ спечелиха призовите места. Демира от Математическата със злато от състезание на университета „Ломоносов”

Пловдивски таланти донесоха два златни медала от Сингапурско-азиатската училищна олимпиада по математика – SASMO. Престижното състезание се провежда изцяло на английски при невероятна конкуренция. Третокласникът от Частно училище „Дружба” Александър Цветков е носител на единствения златен медал за България за начален курс. Алекс се нарежда в топ 10% на златните медалисти в света. Освен в училище, той трупа знания и умения в Ученическа академия 21 век. Златен медал в своята категория завоюва и Димана Праматарова. Петокласничката от Математическата гимназия се справи перфектно с 25 задачи за 90 минути и постигна най-висок резултат за страната ни в нейната възрастова група. С изключително добър резултат е и още един възпитаник на Математическата гимназия – Петър Узунов. Следващото голямо изпитание, което му предстои, е финал на WMC в Мелбърн, Австралия.

Благодарение на стабилната си подготовка, пловдивските математически звезди пребориха над 30 хиляди участници от 20 страни.

Точно преди месец Димана и Виктор Точев от Частно училище „Дружба” донесоха два златни медала от Международната олимпиада по математика в Тайланд.

Сериозен математически успех в Москва постигна и шестокласничката от Математическата гимназия Демира Недева. Нейният проект спечели първо място и златен медал на финала на престижно състезание, което се проведе в Московския държавен университет “Ломоносов”. Разработката на Демира бе в област „Комбинаторика” и пребори конкуренцията от 70 проекта, представени от ученици от всички възрастови групи. Неин ментор е бившият възпитаник на МГ и многократен носител на престижни международни математически отличия Мирослав Маринов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.