Медицинска сестра от карловска детска ясла е сред новозаболелите

Двама учители и ученик са с установена коронавирусна инфекция, сочат данните на областната администрация за изминалото денонощие.

Сред заболелите е учител от Художествената гимназия, но не се налага карантина, тъй като той е бил за последно на работа на 29 октомври.

Има диагностициран учител и от ОУ „Неофит Рилски“ в с. Ягодово, където също не се налага карантина, тъй като последното му посещение в училище е било на 6 ноември.

С КОВИД-19 е медицинска сестра от детска ясла „Ана Кузманова“ в Карлово. Тя също е била за последно на работа на 6 ноември и не се налага  карантина на контактните деца и персонал.

Под карантина обаче се поставя 5 в клас на ОУ “Алеко Константинов“. Причината е заболял ученик, който е бил за последно на училище на 11 ноември.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

С решение на Медицинския щаб от днес се преустановява съгласуването на предстоящи масови мероприятия от Областен кризисен щаб, като се възлага на общинските кризисни щабове в област Пловдив да дават становище при отчитане спецификата на събитието и възможността за спазване на действащите противоепидемични мерки.  В случай на съгласуване и допускане провеждането на съответното масово мероприятие, общините са отговорни за създаване на организация и осъществяване на стриктен контрол.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.