Участниците в спартакиадата се състезаваха в 9 вида спорт

Директорът на ОУ „Д-р Петър Берон“ Стефан Кичуков и на Спортно училище „Васил Левски“ Ружка Генова станаха първи на шахмат и пикълбол на седмата спартакиада, организирана от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България. Участниците се състезаваха в 9 вида спорт, а наградите връчи кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Едно от най-атрактивните състезания беше по пикълбол – най-бързо развиващият се ракетен спорт в света, който вече има 36 милиона привърженици по цял свят, а преди две години у нас бе създадена и федерация. Играе се с плоска ракета и с кухо пластмасово топче на отвори, може да се практикува на открито или на закрито, обяснява Стефан Кичуков, който пребори конкуренцията. Пикълбол е смесица между тенис на маса, тенис на корт и бадминтон, а бързината и стратегическото мислене са от съществено значение за успеха.

Гросмайстор Ружка Генова за поредна година спечели златото в шахмата.

Образователната общност от Пловдив отново демонстрира своите спортни умения и ангажимент към здравословния начин на живот, коментираха участниците от града под тепетата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.