Почетното отличие на МОН се присъжда на Данаил Кръстев от ЕГ „Пловдив“ и на Виктория Трифонова от карловското СУ „Васил Левски“

Двама зрелостници от Пловдивска област ще бъдат удостоени с национални дипломи. Предложението за почетно отличие на МОН е направено от Регионалното управление на образованието. В него фигурират имената на пълните отличници Данаил Кръстев от ЕГ „Пловдив“ и Виктория Трифонова от СУ „Васил Левски“ в Карлово.

Националната диплома се присъжда на зрелостници за отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високите постижения на учениците.

Освен диплома 6,00, Данаил има две пълни шестици и на матурите по български и английски език. Кандидатства биология в Лудвиг Максимилиан университет в Мюнхен. Амбицията му е в бъдеще да специализира генетика.

На дипломирането на Випуск 2021 в ЕГ „Пловдив“ Данаил отправи поздрав от името на 12-класниците: „Светът чака нас, а аз знам, че вече сме готови да осъществим промяната, от която той се нуждае. Не се съмнявам, че всеки от нас ще открие своя път и ще покаже най-доброто от себе си“.

Виктория също е с две пълни шестици от държавните зрелостни изпити. Тя е носител на тазгодишната награда на кмета на Карлово за популяризиране живота и делото на Апостола. На дипломирането тя също бе изпрана да отправи послание от имено на випуска и пожела:

“Борете се за всичко това, в което вярвате. Обичайте и винаги се връщайте тук. Благодарна съм на всеки, който ме е научил на нещо, на всеки учител. Този випуск премина през много изпитания и устоя на тях”, каза Виктория, която получи и златната значка на училището.

Вики бе избрана да участва в група, която ще представи Карлово и Розовата долина пред младежи от пет държави в руския град Владимир. Правила го е и през 2018 г. в младежкия лагер Радуга край Брянск, както и през 2019 г. пред младежи от няколко държави в проект, посветен на Холокоста и спасяването на евреите. Без нея не минава Празник на розата. Години наред тя помага в организацията като доброволец, танцува в ритуала „Розобер“, представян от ансамбъл „Розова долина“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.