Двама помощник-възпитатели в детска градина и двама учители са сред новозаразените

Двама училищни директори са с коронавирусна инфекция, сочат данните на областната администрация за изминалото денонощие. Това е директорът на СУ „Любен Каравелов“, където обаче не се налага карантина, тъй като последното му посещение на работното място е било на 23 октомври. Заболял е и директорът на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджан“, както и  дете от карантинирания 1 б клас, но не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

Сред новодиагностицираните са и двама учители. Единият е класният ръководител на 2 б клас от ОУ „Васил Левски“ в с. Рогош. Последното му посещение в училище е било на 6 ноември, затова класът е поставен под карантина.

Заболял е и учител от НУ “Кирил Нектариев“, който преподава на 4 клас. Той е бил на работа за последно на 29 октомври, не се налага карантина на класа.

Двама са и диагностицираните помощник-възпитатели. Единият е от ДГ „Радост“, който е бил за последно в детското заведение на 5 ноември. Под карантина са 42 деца и конатктният персонал.

Другият е от ДГ „Светла“. Последното му посещение в детското заведение е било на 3 ноември. Под карантина са контактните персонал и деца от втора група.

С положителни проби са и двама ученици. Единият е от 3 а клас на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ в Карлово. Паралелката е поставена под карантина.

Другият е от 6 в клас на ОУ „Димитър Талев“. Последното му посещение в училище е било на 30 октомври.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.