Гайдар и родопска певица изпълниха „Излел е Дельо хайдутин“ за Красимир Ангелов

„За последен път откривам учебната година след 33 г. Ще нося всички в сърцето си“. Емоционалното признание на дългогодишния директор на ОУ „Алеко Константинов“ бе посрещнато с бурни аплодисменти от ученици, родители и учители на днешния 15 септември. Празникът бе двоен, тъй като той приветства първо децата в двора на сградата на начален етап, след което се проведе втората церемония в централния корпус за учениците от прогимназията.

На сцената до Ангелов бе Марияна Найденова, която, по негови думи е „израснала пред очите му“. Началният педагог е негов наследник, след като бе назначена за временно изпълняващ длъжността директор. В отговор тя заяви: „Думите в този момент не ми стигат. За мен е чест и предизвикателство да застана начело на ОУ „Алеко Константинов“. Г-н Ангелов е мой ментор и му благодаря за подкрепата. Ще запазим добрите традиции, създадени в годините, и ще надграждаме. Както той неведнъж е казвал, че няма бивши ученици и учители, аз сега добавям, че няма и бивши директори“.

Емоционалното изпращане продължи в неформална обстановка във физкултурни салон на училището. Голямата изненада към един от доайените на образователната гилдия под тепетата бе гайдар и родопска народна певица, които изпълниха емблематичната „Излел е Дельо хайдутин“.