Ученици от петите и шестите класове на ОУ „Душо Хаджидеков“ поднесоха венец пред паметника на патрона си, децата от начален етап празнуваха пред общината и поднесоха благодарствена грамота на кмета

„Точно тук, пред паметника на Душо Хаджидеков, можем да се поздравим, че се справихме с всички трудности, че отново сме в любимото училище и до обещаем да учим толкова много, че оправдаем доверието на хората, които направиха за нас всичко, както нашият патрон преди близо 160 години“.

С тези думи директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова се обърна към учениците от петите и шестите класове днес пред паметника на патрона на училището в Цар-Симеоновата градина. С венец пред монумента и минута мълчание деца и учители почетоха паметта на големия българския възрожденец. Душо Хаджидеков със свои средства изгражда и издържа 4 училища в града- „Св.Троица“, Новомахаленското, Гюлбахчанското и Марашкото. Директорът на едно от най-старите училища в Пловдив поздрави децата за това, че са се държали достойно във времето, когато се е ремонтирал покривът на основната сграда, изгорял преди старта на учебната година. Николова призова своите възпитаници да бъдат все така добри, отговорни и знаещи.

Паралелно с честването пред паметника, ученици от третите и четвъртите класове поднесоха благодарствена грамота и изнесоха специална програма за общинската администрация. От името на всички ученици, учители и родители, те благодариха отново за усилията на кмета Здравко Димитров и неговия екип при ремонта на покрива, който бе осъществен в рекордно кратки срокове.

„Сегашните будители са тези, които помагат на хората и ги подбуждат и те да бъдат добри, така както Вие помогнахте на нас. Благодарим Ви от цялото си сърце“. С тези думи Антон Даскалов от 4 б клас се обърна към заместник-кметовете Пламен Райчев, Величко Родопски, Стефан Стоянов и Георги Титюков.