Виктория се яви на "България търси талант" с надеждата да получи нов шанс за развитие
Виктория  се яви на "България търси талант"  с надеждата да получи  нов шанс за  развитие
Виктория се яви на “България търси талант” с надеждата да получи нов шанс за развитие

Публикацията на „Уча в Пловдив“ от  17 януари  „14-годишната Виктория: Нямам компютър и телевизор, искам да пея за баба“ предизвика  отзвук в социалните мрежи. Читателите, които се обадиха, изразиха мнение, че на момичето трябва да се помогне –  да расте и и учи при нормални условия . Виктория и  9-годишният й брат са изоставени от родителите си и ги отглежда баба им.

Виктория се яви на кастинга  за  „България търси талант“ под тепетата през уикенда.  Момичето сподели, че се престрашило да се яви на подобна надпревара с единственото желание да зарадва 70-годишната си баба, на която тя и брат й дължат всичко.  Въпреки че  пее единствено в училищен клуб по музика, Вики решила да се пробва пред хората на Слави. Родителите й били на гурбет в чужбина и рядко се сещали за децата си, така че се налагало да преживяват с пенсията на бабата. Жената работела допълнително, за да изплаща кредита по къщата, която купила в Поповица, за да превърне в общ дом. Месечният бюджет не й позволявал да купи компютър и телевизор за децата, затова Вики разучавала песните в селската библиотека, а приятели наскоро й подарили мобилен телефон.

„Уча в Пловдив“  и ръководството на  на СОУ „П. Яворов“, където учи Виктория, поемат инициативата да помогнат на осмокласничката.

Желаещите да окажат подкрепа,  могат да пишат на  info@u4avplovdiv.com или да се обърнат към директора на училището Сашка Кръстева.

 

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.