„Имаме правото да бъдем такива, каквито сме, но уважаваме правото да бъдем различни”, написаха на розова фланелка от картон децата от ОУ „Райна Княгиня”

„Да победим агресията чрез просвета”. Под това мото се проведе днешният Ден за борба с училищния тормоз в ОУ „Райна Княгиня”, където още рано сутринта на всички деца и учители беше вързана розова лентичка на ръката. 15 розови фланелки от картон поднесоха послания от рода на: „Имаме правото да бъдем такива, каквито сме, но уважаваме правото да бъдем различни”. Около кътовете за четене децата поставиха табла с със следните призиви: „Да бъдем толерантни и позитивни”, „Не си сам”, „Стоп на подигравките”, „Не бъди безразличен”, „Да сме търпеливи”.

На входа на училището бяха залепени изрязани от картон ръце, на които децата отправиха своите послания за толерантност, уважение към другия, помощ и доброжелателност.

„Идеята на днешната инициатива е да се замислим по темата за насилието в училище и да бъдем съпричастни към проблема. Радвам се, че всички класове откликнаха”, заяви 5-класничката и председател на Ученическия съвет Петя Кушлева, която организира съучениците си за обща снимка. След фотосесията всички заедно извикаха: „Не на тормоза и агресията в училище!“