12-класничката от СУ “Васил Левски” завършва с 6.00 и ще учи в Англия

Даяна Михайлова от Карлово е момичето с най-висок резултат от държавните зрелостни изпити в Пловдивска област. 12-класничката от СУ “Васил Левски” в Карлово има три шестици от матурите. Освен задължителната по български език, тя е избрала като втори предмет история, както и матура по желание – английски. Оценката по чужд език й била нужна, тъй като университетът във Великобритания, където вече е приета, изисквал да е държала матура по английски. Даяна ще учи “Международен мениджмънт” в Университет Уорик в Ковънтри.

Все сме очаквали, че ще се представи отлично, но три шестици е невероятно постижение, горди са от училището и не могат да нахвалят Даяна, заради всичките й умения и активности. Именно тя отправила пожелание от името на 76-те зрелостници към учителите и училището на изпращането на випуска на 15 май. Абитуриентите подкрепили инициативата “С тениска на бала”.

Даяна завършва с успех 6.00 от свидетелството за средно образование, затова ръководството на училището ще подаде документи да бъде удостоена с национална диплома. Отличничката има четвърто място и от тазгодишната национална олимпиада по история.

Членувала е в учебните компании на СУ “Васил Левски”, с една от които е била на финално състезание по мениджмънт в Брюксел. Участвала е и в състезанието за икономисти на английски език на Американския университет, където миналата година стига до финалите, а тази година е била поканена за ментор. Организатор е на редица благотворителни кампании в училището.